Lökpaj med ansjovis och oliver

Min favoritpaj

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • Pajdeg:
  • 3 dl mjöl
  • 1 ½ hg smör eller margarin
  • 1-2 msk vatten
  • Fyllning:
  • 5-6 hg gul lök
  • ½ hg smör eller margarin
  • 2 ägg
  • 1 dl matlagningsgrädde
  • 2 dl riven ost
  • 1 krm salt
  • ½ krm peppar
  • 1 liten ask ansjovisfiléer
  • Kalamataoliver

Gör så här

  1. Blanda ihop ingredieserna till pajdegen, låt vila i kyl.
  2. Hacka löken, fräs i stekpanna tills den mjuknat. Låt kallna.
  3. Klä en pajform med pajdegen och förgrädda i ugn, 225 grader ca 10 minuter.
  4. Vispa ihop ägg, grädde, riven ost salt och peppar. Blanda i den frästa löken. Häll smeten i palskalet. Lägg på oliver och ansjovisfiléer.
  5. Grädda i ugn 200 grader ca 20 minuter.
  6. Serveras ljummen.

Kommentarer

Hade med mig denna på stranden i sommar. Succe !

Liknande recept