Löksoppa

Den godaste förrätten!

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 6 gula lökar
  • 1 liter buljong
  • 1 lagerblad
  • 2 dl torrt vitt vin
  • salt
  • peppar
  • lite timjan
  • 4 skivor vitt bröd
  • 4 dl riven ost

Gör så här

  1. Skala lökarna, skär dem mitt itu på längden. Lägg flata sidan ner och skär så tunna skivor som möjligt. Sätt ugnen på 275 grader. Smält smöret i en stor kastrull. Lägg i löken och låt den fräsa under omrörning på svag värme i 10 minuter. Den får inte brynas. Häll över 1 liter buljong. Tillsätt vin och kryddor. Låt soppan koka sakta i 20 minuter. Lägg brödet på en plåt och rosta dem i ugnen. Häll soppan i 4 ugnsfasta skålar. Lägg på de rostade brödskivorna. Lägg osten ovanpå. Ställ skålarna i ugnen och gratinera i 5 minuter.

Kommentarer

Hade lite grönmögelost hemma som jag blandade med den andra osten samt rev jag i 2 vitlöksklyftor. MUMS!

Liknande recept

@zeta

Gazpacho

Kall tomatsoppa, lika god till lunch som till förrätt. Enkel att göra och lätt att förbereda, låt den gärna stå i kylen över natten,…