Lövbiff i svartpepparsås

Kryddig och nyttig maträtt. Brukar äta denna rätt på kinarestaurang och testade nu att göra den på egen hand, blev mycket lyckat.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 200 g lövbiff
  • 2 ½ dl matlagningsgrädde
  • 1 gul lök
  • ½ dl grovmalen svartpeppar
  • 5 msk soja

Gör så här

  1. Häll sojan i en stekpanna och värm upp, strimla under tiden lövbiffen och löken.
  2. Häll löken och lövbiffen i stekpannan och fräs, häll över svartpepparn och matlagningsgrädden. Koka upp och dra ner temperaturen till lägsta nivån.
  3. Låt småputtra i 20 min.
  4. Servera med tex ris.

Kommentarer

Tack :-) testar med ljus ikväll
Använd den du tycker om, jag använder olika och det har inte blivit äckligt än så länge ;-)
Hej, Vilken typ av soja skall man använda? Mushroom soy eller ljusare?
Väldigt enkelt och gott recept men man får dricka mycket till för visst var det starkt. Men vi gillar stark mat så det här kommer vi att göra igen! En stark 4 från oss.
Hej igen! Har testat och tog 0,25 dl svartpeppar. Men jag malde hel peppar med mortel och det blir ett helt annat sting än om man använder färdigköpt.. Gillar man kryddstark mat är det här en stark fyra. Det var lättlagat, enkla ingredienser, nyttigt och gott! Jag puttade i vattenkastanjer innan servering, det blir friskt med det knapriga. Hälsar Aip
Ja det är rätt, men om man är orolig över mängden är det bara att ha i hälften och smaka sig fram.
Hej! Ska det vara en halv dl svartpeppar? Det står visserligen kryddstark och en familjemedlem jublade, men är det rätt skrivet? Undrar Aip
Det ska vara så, vi äter på tok för mycket kött i dagens samhälle och det behövs inte så mycket. Ha i mer om du vill ha i mer, gör liksom ingen skillnad på receptet i sig.
Tycker själv att 200 g kött till fyra personer låter lite lite. Är det en felskrivning eller skall det vara så?

Liknande recept