Lövbiffsgratäng

Snabbt och lätt svänger man ihop en lyxig middag med lövbiff, som denna gratäng med - allt i samma form - bl.a. potatis, broccoli, purjolök och en chèvresås.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 400 g lövbiff
  • 2 msk smör
  • 1 purjolök
  • Salt
  • Peppar
  • 8 dl tärnad potatis, fryst el färsk
  • 250 g broccolibuketter
  • Sås:
  • 125 g chèvreost
  • 2 msk kalvfond
  • 2 dl matlagningsgrädde
  • 1 dl vatten
  • 2 msk brun redning, Maizena
  • 2 dl riven gratängost

Gör så här

  1. Strimla lövbiffen och bryn i en stekpanna med smör. Skiva purjolöken och fräs den tillsammans med köttet en stund på slutet. Salta och peppra.
  2. Förväll potatisen i saltat vatten i 3 minuter och låt rinna av i ett durkslag. Lägg potatisen i en smord ugnssäker form. Fördela lövbiff, lök och förvällda broccolibuketter ovanpå.
  3. Sås:
  4. Smula ner chèvreost i en kastrull och tillsätt kalvfond, grädde, vatten och brun redning. Koka upp och låt sjuda 3 minuter under omrörning. Salta och peppra. Häll såsen i formen och strö över riven ost.
  5. Gratinera mitt i ugnen i 225°C i ca 20 minuter.
  6. Servera med sallad till.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept