Lutfiskpudding blir restfest

Gör en lutfiskpudding av överbliven lutfisk med bl a skivad potatis och knaperstekt bacon.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • Ca 5 dl lutfisk, kokt benfri
  • 7-8 potatisar, skivade
  • 1 lök, strimlad
  • 2 ägg
  • 3 dl mjölk
  • Salt
  • Vitpeppar
  • Bacon
  • Gröna ärter
  • Sallad
  • Smör

Gör så här

  1. Varva benfri, kokt lutfisk skuren i mindre bitar, skivad potatis och strimlad lök (som brynts i smör) i en smord form med höga kanter. Översta och understa lagret ska vara potatis.
  2. Vispa samman ägg, mjölk, salt och vitpeppar. Häll äggstanningen i formen. Grädda i 200 grader ca 30 min.
  3. Strö knaperstekt tärnat bacon över puddingen och servera med gröna ärter, sallad och kanske lite skirat smör.

Kommentarer

Helt okej restmat, maken tyckte jättegott, det blir en stark 3:a.

Liknande recept

Nyhet i beställningssortimentet
99 kr