Lyxig skaldjurspaj med vin.

En riktigt god paj att bjuda på.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • Pajdeg;
  • 150 g smör
  • 3 dl vetemjöl
  • 3 msk iskallt vatten
  • Fyllning:
  • 1 purjolök ca 15 cm
  • 3 msk hackad dill
  • 1 dl mjölk
  • 2 dl vispgrädde
  • ½ dl torrt vitt vin
  • 3 tomater
  • 100 g broccoli
  • 100 g rökt lax
  • 200 g kräftstjärtar
  • 500 g oskalade räkor
  • 4 stora ägg
  • Salt
  • Peppar

Gör så här

  1. Lägg ingredienserna till pajdegen i en matberedare och kör den till en deg.
  2. Låt degen vila i kylskåp ca 1 timma.
  3. Sedan förgräddas pajskalet i 10 min i 200 graders ugn.
  4. Strimla och smörfräs purjolöken i en kastrull.
  5. Hacka dillen.
  6. Vispa samman mjölk, grädde, vin och ägg i en bunke.
  7. Tillsätt dillen.
  8. Skiva tomaterna.
  9. Förkoka broccolin och låt den rinna av på handduk.
  10. Skär den rökta laxen i fina strimlor.
  11. Fyll pajskalet med alla ingredienserna.
  12. Avsluta med att täcka fyllningen med tomatskivorna.
  13. Slå på äggstanningen så nivån kommer en centimeter från kanten.
  14. Grädda pajen färdig i 225 gr i 45 min eller till fyllningen stannat.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept