Lyxiga laxen

En lättlagad, men mycket god laxrätt.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • Ca 700 g laxfilé med skinn
  • Matolja
  • 1 1/2 tsk salt
  • 1-2 kryddmått malen vitpeppar
  • Rikligt med finhackad dill
  • Margarin
  • Kall sås:
  • 2 dl filmjölk eller creme fraiche
  • 1 dl lättmajonnäs
  • 2 msk finhackad dill
  • Några droppar äppelcidervinäger
  • Lite strösocker
  • Citronpeppar

Gör så här

  1. Pensla filéerna med olja och lägg dem med skinnsidan nedåt i en ugnsäker form. Krydda med hälften av salt och vitpeppar. Strö över rikligt med dill. Täck fatet med aluminiumfolie och låt stå minst 2-3 timmar, gärna över natten.
  2. Vänd fisken när den skall stekas. Krydda med resten av salt och peppar, strö över dill. Lägg på smörklickar. Stek i ugn, 200-225 grader, ca 20-25 min.
  3. Blanda ingredienserna till såsen och smaka av med citronpeppar.
  4. Servera med kokt potatis, såsen och någon grönsak.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept