Mafé – fläskfilé i jordnötssås

Den här rätten finns i många olika delar av Afrika - kött i någon form av tomat- och jordnötssås. Den kan även lagas på kyckling. (Originalreceptet innehöll 3 gula lökar, men jag tyckte det lät lite mycket... och tog bort en.)

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 600 g fläskfilé
  • 2 gula lökar
  • 4 morötter
  • 2 röda paprikor
  • Olja till stekning
  • 400 g krossade tomater
  • 2 dl vatten (ev. lite mer)
  • 1 st köttbuljongtärning
  • 2 msk tomatpuré
  • 2 dl jordnötssmör
  • Salt
  • Svartpeppar
  • 1 dl salta jordnötter (hackade)

Gör så här

  1. Skär fläskfilén i drygt centimetertjocka skivor. Skala och hacka löken, skär morötterna i bitar och kärna ur paprikorna och skär också dem i bitar.
  2. Bryn köttet på båda sidor i oljan, lägg i grönsakerna att fräsa med och stek några minuter. Lägg också i paprikan.
  3. Häll i tomaterna, vattnet, den smulade buljongtärningen och smaksätt med tomatpurén. Koka upp och sjud under lock 15-20 minuter tills köttet är genomkokt.
  4. Red med jordnötssmöret, rör ner det i grytan och låt koka upp.
  5. Sjud några minuter, strö över grovhackade salta jordnötter och servera med ris.

Kommentarer

hmm.. tagit bort alla mellanslag och alla bokstäver också.. :) kan bara läsa ingredienserna, inte hur man ska gå till väga..
Receptet redigerat 27/4-09; Tagit bort lite onödiga mellanslag...

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…