Majsbröd med majskorn

Gott bröd till soppa, grytor, mellanmålet...

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 2 1/2 dl (140g) fint majsmjöl
  • 2 dl (115 g) vetemjöl (vetemjöl special, fullkorn)
  • 1/2 tsk salt
  • 1/2 tsk krossad svartpeppar
  • 1/2 tsk chilipepparflinor
  • 2 nypor malen brödkummin
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 stort ägg
  • 2 1/4 dl mjölk
  • 150 g majskorn på burk, ca 1 1/2 dl

Gör så här

  1. Värm ugnen till 200 grader.
  2. Smörj en ugnssäker form ca 20x20 cm.
  3. Blanda samman alla torra ingredienser i en skål.
  4. Gör en grop i mitten.
  5. Vispa upp ägget, blanda med mjölken.
  6. Slå vätskan i mjölgropen och rör slätt.
  7. Vänd ner majskornen.
  8. Rör inte mer än nödvändigt.
  9. Skeda ner smeten i formen.
  10. Grädda i ca 15 minuter tills ytan är gyllenbrun.
  11. Låt svalna något, lossa sedan från formen.
  12. Skär brödet i fyrkanter.
  13. Servera det ljummet.

Kommentarer

Det är som vanligt med dina recept, superbra, 5p o ett stort tack.
Kanongott bröd ska göra det igen. 5 i betyg för detta.

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…