Majspanerad kolja med tomatspenat

Gott och nyttigt.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 600-700 g koljafilé
  • 1 ägg
  • Smör till stekning
  • 1 dl cornflakes
  • 1 dl ströbröd
  • 1 paket tinad bladspenat
  • 1-2 vitlöksklyftor
  • 2 dl tomatjuice
  • Salt
  • Peppar
  • Servering:
  • Kokt potatis
  • Citronskivor

Gör så här

  1. Stöt cornflakes i en mortel och blanda med ströbrödet.
  2. Krama vattnet ur spenaten och hacka grovt. Hacka vitlöken.
  3. Hetta upp en klick smör i en stekpanna och fräs spenaten lite lätt. Tillsätt vitlöken och häll på tomatjuicen. Låt puttra i några minuter och krydda med salt och peppar. Håll varmt.
  4. Doppa fisken i uppvispat ägg och sedan i cornflakesblandningen.
  5. Stek filébitarna gyllenbruna i en klick smör. Krydda med salt och peppar. Servera fisken med spenaten och kokt potatis. Garnera med en citronskiva

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

Smörig & storslagen fransk chardonnay
98 kr