Makrill med sallad av endive, apelsin och krabba

Makrill passar bra att grilla eftersom den är fet och fast i köttet.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 4-8 makrillfiléer, 200 g per portion
  • 1 tsk salt
  • 1 msk kallpressad rapsolja
  • Mango- och limeglace:
  • 1½ dl mango chutney
  • 1 lime
  • ½ tsk strimlad röd chili, t.ex. spansk peppar
  • ½ tsk salt
  • Endivesallad:
  • 3 endiver
  • ½ fänkål
  • 3 apelsiner
  • ½ tsk salt
  • 1 krm nymald svartpeppar
  • 2 msk kallpressad rapsolja
  • 150 g krabbkött från hel krabba eller konserv

Gör så här

  1. Glace: Mixa mango chutney slät med mixerstav. Skölj limen noga i ljummet vatten. Riv skalet och pressa ut saften. Blanda mango chutney, limeskal, limesaft och chili. Smaka av med salt. Spara hälften av glacen till servering.
  2. Endivesallad: Plocka endivebladen och lägg dem i kallt vatten. Ansa och skär fänkålen i tunna skivor. Skala och skär apelsinerna i hinnfria klyftor. Häll av vattnet från endiverna. Skär den eventuellt i mindre bitar. Blanda endiveblad, fänkål och apelsiner till en sallad. Smaka av med salt och peppar och ringla över olja. Fördela krabbköttet över.
  3. Krydda makrillen med salt och pensla med olja. Grilla på direkt värme med skinnsidan ner först, ca 5 minuter per sida. Pensla med glace under tiden.
  4. Servera makrillen med endivesallad och den sparade glacen.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

Guldvinnare! Imponerande "fullträff" från Italien.
99 kr