Makrill med stuvad spenat

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 4 portionsfileer eller rensade portionsmakrillar
  • 1/2 dl mjöl till panering
  • salt
  • peppar
  • 2 knippen färsk spenat eller ett paket (250 g) djupfryst
  • 2 msk smör
  • 2 msk mjöl
  • 3 dl mjölk
  • margarin att steka i

Gör så här

  1. Vänd portionsfileerna eller portionsmakrillarna i mjöl. Salta och peppra. Stek dem gyllenbruna på medelhög värme 3-4 minuter på var sida för fileer, 7-8 minuter för hel fisk, tänk då på att sänka värmen något. Smält smöret, rör i mjöl och späd med mjölken. Krydda (ca 2 krm salt till 3 dl mjölk). Låt koka 10 minuter. Vänd i den rensade, välsköljda spenaten. Servera direkt. Spenaten är godast om det finns lite spänst kvar i bladen. Servera med kokt svensk färskpotatis.

Kommentarer

gott, gott!! Kommer absolut att göra den igen!!

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…