Mammas goda revben

Det blir underbart god sky till de här revbenen. Goda på julbordet.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • Drygt 1 kg tjocka revben
  • Drygt 50 g margarin
  • 3 msk senap
  • 1 tsk ingefära
  • 1 tsk salt
  • 1 ½ krm peppar
  • 2 msk soya
  • 2 buljongtärningar
  • 4 hårda syrliga äpplen
  • 1 dl vatten

Gör så här

  1. Sätt på ugnen på 225 grader.
  2. Lägg spjället i en smord ugnsfalst form.
  3. Bred all senap på spjället. Krydda. Ringla soyan över. Strö smulad buljongtärning över.
  4. Placera oskalade äpplen runt om. Klicka på margarinet.
  5. Sätt in i ugnen. Späd med vattnet efter 20 minuter sänk därefter till 200 grader.
  6. Ugnsstek tills den 80 grader invändigt. Lägg folie över i slutet så att det inte bränns.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@koppargrytan

Buljongkokta revben

Dessa buljongkokta och grillade revben kommer bli succé på sommarens grillpartyn! Koka sakta dina spjäll till köttet släpper lätt och pensla sedan det avrunna…

Nyhet i beställningssortimentet
99 kr