Mammas Snabba fisk

Snabbt, enkelt, lika god om man gör den "smala" varianten som den "lyxiga".

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 2,5 dl vatten
  • 1 Fiskbuljongtärning
  • 1/2 st gul lök
  • 1 msk hackad Dill
  • 1 msk hackad Persilja
  • 1 msk hackad Gräslök (går även bra med det gröna av purjolöken)
  • 300 g rödspättfileér
  • 2 dl vispgrädde eller Matlagningsgrädde
  • ev 1/2 - 1 msk idealmjöl
  • Salt
  • Vitpeppar
  • Ev. lite fiskfond (typ Knorr)
  • Lite extra kryddgrönt att strö över den färdiga fisken.

Gör så här

  1. Koka upp vatten, buljongtärning och kryddgrönt och den hackade gula löken. Lägg i fiskfiléerna och låt dem koka på svag värme under lock tills filéerna är vita ca 5-6 min. Lyft upp filéerna med hålslev och red buljongen med grädde och ev. lite mjöl. Lägg i fisken igen och låt dem bli varma. Smaka av med lite salt och peppar, samt ev. fond. Strö över lite kryddgrönt som garnering. Man kan ev. sila buljongen först om man inte vill ha med löken och de kryddgröna. Serveras med potatis och sallad.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

Fynda ”Best Wine in box”
229 kr