Mandelvåfflor med skaldjurssallad Lchf

Riktigt gott även utan musslorna.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 4 ägg
  • 1½ dl vispgrädde 40%
  • ½ dl vatten
  • ½ dl mandelmjöl
  • 1 msk fiberhusk
  • 50g smält kokosfett eller smör
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 krm salt
  • 300 g räkor med skal
  • 200 g musslor
  • 1 dl majonnäs
  • Salladsblad
  • ½ röd lök

Gör så här

  1. Vispa ägg, vispgrädde och vatten. Tillsätt mandelmjöl och fiberhusk under fortsatt vispning.
  2. Rör ner smält kokosfett/smör, bakpulver och salt. Smörj det varma våffeljärnet ordentligt.
  3. Fäll igen locket så järnet blir riktigt varmt igen innan smeten läggs i.
  4. Smeten blir ganska fast, så bred ut den med en slev. Grädda våfflan gyllenbrun. (8 st.)
  5. Skala räkorna. Blanda med musslor och majonnäs. Hacka rödlöken och blanda ner. Smaka av med salt och peppar.
  6. Servera de nygräddade våfflorna med salladsblad och skaldjurssalladen.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…