Mangoldsoppa

Ett recept jag hittade på nätet när jag sökte på mangold. Mangolden är mycket god till sallad också.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 250 g mangold
  • 250 g mjöliga potatisar
  • 1 purjolök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 msk smör
  • 1 msk mjöl
  • 1 lit grönsaksbuljong
  • 4 msk grädde
  • Salt
  • Peppar
  • Muskot
  • Riven västerbottensost
  • Mejram (färsk)

Gör så här

  1. Ansa grönsakerna och skär bort de grova stjälkarna från mangolden. Skär purjon i tunna skivor och tärna potatisen.
  2. Smält smöret i en gryta och fräs löken tills den blir mjuk, tillsätt potatis och mangold. Fräs alltsammans ett par minuter till. Strö över mjölet och blanda väl.
  3. Slå över den värmda buljongen och låt soppan sjuda på svag värme under lock i 20 minuter.
  4. Kör hälften av soppan i mixern till en puré och häll tillbaka den i soppan. Jag brukar mixa hela soppan.
  5. Smaka av med salt, peppar och muskot.
  6. Rör ner grädden strax innan soppan är färdig och lägg i den hackad mejram.
  7. Serveras med riven ost direkt på tallriken.

Kommentarer

Väldigt god soppa.

Liknande recept