Mangoldstuvning

En ljuvlig stuvning som passar till lax, nypotatis och som tillhör mm.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • Ca 2 liter färska mangoldblad
  • 1-2 vitlöksklyftor, pressade
  • 2 msk smör
  • 3 msk mjöl
  • ½ dl vatten
  • Ca 2 dl grädde
  • ½ dl crème fraiche
  • ½ tsk salt
  • ½ tsk paprikapulver
  • ½ krm cayennepeppar

Gör så här

  1. Måtten är ungefär, för jag gör det på känn.
  2. Det är så olika hur fast eller flytande stuvning man vill ha.
  3. Skölj dom färska mangoldbladen. Klipp ner dom i bitar i en gryta.
  4. Förväll mangolden i vattnet tillsammans med den pressade vitlöken och saltet, ca 5 min.
  5. Låt spadet vara kvar. Rör ner mjölredningen. Tillsätt grädde. crème fraiche och krydda. Låt koka ca 5 minuter så mjölsmaken försvinner.
  6. Smaka av med ev mer kryddor eller om det behöver spädas mer.

Kommentarer

Det här var ett jättebra grundrecept! Jag gjorde precis enligt receptet och fick en ganska "såsig" och lös stuvning, perfekt tillbehör till nypotatis och lax! Jättegott, det här kommer jag att göra många gånger! Tack för ett bra recept!

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…