Mångsidigt välkryddat köttfärsfräs

Vill man laga riktigt fettsnålt kan man bara röra sönder färsen i en gryta, tillsätta övriga ingredienser och koka under lock ca 20 minuter.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 300 g nötfärs
  • 1 gul eller röd lök
  • 2 medelstora morötter
  • 200 g vitkål (=5 dl finstrimlat)
  • 1 msk margarin
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 krm malen kardemumma
  • 1-2 msk senap
  • 1 msk soja
  • 1 köttbuljongtärning
  • 1-1½ dl vatten

Gör så här

  1. Skala lök och morötter, finhacka löken, grovriv morötterna och finstrimla vitkålen.
  2. Bryn färsen i en stor stekpanna under omrörning, lägg i och fräs lök och morötter. Tillsätt vitkål, pressad vitlök, övriga kryddor, smulad buljongtärning och vatten. Rör om.
  3. Koka under lock på svag värme ca 10 minuter. Smaka av.
  4. Servera med kokt ris, salta jordnötter eller kokosflingor, hackad paprika och gärna en blandad sallad.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

Guldvinnare! Imponerande "fullträff" från Italien.
99 kr