Mannerströms pepparsås

Mannerströms pepparsås.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 2 msk vitpeppar som rostats i ugn
  • 0.5 msk grönpeppar
  • 1 st schalottenlök (skalad, finhackad)
  • 0.5 msk estragon finhackad
  • 2 msk konjak
  • 1 dl rödvin
  • 2 dl grädde
  • 3 dl reducerad, hemgjord kalvfond (eller utspädd från koncentrerad)

Gör så här

  1. Rosta vitpepparkorn i ugn på 150 grader i 10 min, stöt den sedan grovt i mortel.
  2. Fräs schalottenlöken, grönpeppar, estragon samt lite av den rostade vitpepparen.
  3. Slå i lite olja, slå på kalvfond, rödvin, konjak. OBS! Om du använder koncentrerad fond på flaska måste du späda ut den enligt förpackningen så att du får 3 dl buljong.
  4. Låt koka ihop i ca 10 min. Slå sedan i grädden och låt koka ytterligare i ca 10 min.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept