Mariannes goda måndagsgryta

En god gryta som går snabbt att göra. Perfekt om man vill lyxa till det lite även på vardagarna.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • Ca 600 g strimlat nötkött (ytterlår, innanlår el fransyska)
  • Margarin till stekning
  • Salt
  • Peppar
  • Ca 75 g rotselleri
  • Ca 50 g palsternacka
  • Ca 200 g morötter
  • 5-6 små scharlottenlökar eller ca: 2 gula lökar
  • Ca 3 dl rödvin
  • 2 dl vispgrädde
  • Ca 3 msk köttfond eller 1 köttbuljongstärning
  • 1-2 tsk sockerkulör
  • 1 msk vinbärsgelé
  • Ca 1½ - 2 msk vetemjöl

Gör så här

  1. Bryn köttet i omgångar och krydda med salt och peppar. Lägg över det i en gryta. Vispa ur pannan med lite vatten efter varje stekning, totalt ca: 1-1½ dl.
  2. Strimla grönsakerna och dela lökarna . Fräs dem i matfett nåon minut och lägg över till grytan. Späd med rödvin och grädde.
  3. Tillsätt köttfond, sockerkulör och gelé. Låt allt puttra samman under lock på svag värme 15-20 minuter. rör ut vetemjölet med lite vatten och rör ner, låt puttra ytterligare några minuter. Smaka ev av med mera kryddor. servera kokt potatis till.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…