Maricas baconpaj

En smakrik och lite annorlunda paj! (Tips man kan lätt laga den och låta den stå till dan efter. För då smakar den nästan ännu bättre!)

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • Pajdeg:
  • 2½ dl vetemjöl
  • 1½ grahamsmjöl
  • 50 g smör
  • 1½ dl mjölk eller vatten
  • Salt
  • Fyllning 1:
  • 1 pkt bacon
  • 1 liten burk champinjoner (200g)
  • 1 gullök
  • Smör (till stekning)
  • 1 påse broccoli och gulmorotsmix
  • Svartpeppar
  • Vitpeppar
  • Paprikapulver
  • Vitlökspulver
  • Franska örter
  • (Salt)
  • Fyllning 2:
  • 2 ägg
  • 2 dl mjölk
  • 1 burk crème fraiche
  • 2-3 dl riven ost
  • 3 msk majonnäs
  • 3-4 msk chilisås

Gör så här

  1. Pajdeg:
  2. Sätt igång ugnen på 225 grader.
  3. Blanda ihop alla ingredienserna till pajdegen.
  4. Smörj en ugnssäker form.
  5. Tryck ut degen i formen.
  6. Förgrädda pajdegen i ungefär 10 minuter.
  7. Låt sedan svalna.
  8. Fyllning 1:
  9. Tina broccoli och gulmorotsmixen i mikrovågsugn enligt förpackningen.
  10. Skär under tiden bacon och svampen i mindre bitar, och tärna eller skiva löken.
  11. Bryn sen alltsammans i en stekpanna, tills den får fin färg.
  12. När grönsaksmixen är tinad, tillsätt den i stekpannan.
  13. Krydda sedan blandningen efter hur smakrikt man vill ha det och rör om ordentligt.
  14. Häll i blandningen i pajskalet.
  15. Fyllning 2:
  16. Vispa samman äggen och mjölken i en skål.
  17. Tillsätt alla andra ingredienser och blanda noggrant.
  18. Häll sedan över pajskalet.
  19. Grädda den sedan i ugnen i ungefär 15-20 minuter.
  20. Klar att serveras!
  21. Smaklig måltid!

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept