Marienerad Thaikyckling på viktväktarvis

Här blev det bara 3,5 P per portion.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • Marinad:
  • 2 msk ingefära, pulver
  • 4 msk chilisås
  • 2-3 krossade vitlöksklyftor
  • 4 kycklingfiléer
  • 1 tsk olja
  • 1 stor finhackad gul lök
  • 3 små paprikor i olika färger
  • 1 burk lätt kokosmjölk
  • 1 tärning av kycklingbuljong

Gör så här

  1. Skär kycklingen i bitar, låt ligga svalt i marinaden i minst en timme, gärna längre.
  2. Bryn löken i olja i stor teflonpanna eller wok så den blir mjuk, men inte får för mycker färg.
  3. Bryn kycklingen. Häll över kokosmjölken, lägg i buljongtärningen och låt koka på svag värme tills kycklingen är nästan klar.
  4. Lägg i paprikan och låt koka i ytterligare ca 5 min till den är mjuk.
  5. Smaka av såsen med mer kryddor vid behov.
  6. Severa med ris och sallad.

Kommentarer

Här kommer ett foto på anrättningen!
Ganska starkt. Jag hade bara en paprika hemma så jag fyllde ut med en burk champinjoner. Åt med äggnudlar, men ris passar nog bättre.
Detta har blivit en riktig favorit hos mig. jag har bjudit på det flera gånger och alla tycker att det är så gott! Jag har gjort 2 små förändringar. jag har använt sweetchilisås istället + extra färsk cili, för jag gillar stark mat. Ibland har jag använt vanlig kokosmjölk, det blir ännu godare.

Liknande recept