Marinerad chilistek

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • Uppbunden renstek 2.5-3 kg
  • 3 vitlöksklyftor
  • 2 chilifrukter
  • 4 tsk fänkålsfrö
  • 1 msk smör
  • 1 msk flingsalt
  • 1 msk olivolja
  • Chèvrecrème:
  • 300 g chèvreost
  • 1 dl lätt crème fraiche
  • 1 msk olivolja

Gör så här

  1. Finhacka vitlök och chili, blanda med fänkålsfrö. Klappa in steken med kryddblandningen och lägg den i dubbla plastpåsar. Knyt ihop och låt marinera i kylen ca 4 tim.
  2. Sätt ugnen på 175 grader. Bryn steken i smör och tillsätt salt. Lägg över i ugnsfast form, droppa över olivolja. Stick in köttermometern i köttets tjockaste del. Stek i mitten av ugnen tills termometern visar 70 grader. Ös steken då och då. Låt vila ca 15 minuter före servering.
  3. Chèvrecrème: Skär bort kanterna på osten, mixa den slät och luftig med crème fraiche och olja.
  4. Gott att dricka: Ett kryddigt och smakrikt rött vin från USA och Sydamerika. Föredra du vitt, smakar en torr Chardonnay också bra.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…

Nyhet i beställningssortimentet
99 kr