Marinerad kassler med stuvade grönsaker

God på buffébordet eller som huvudrätt med potatis och stuvade grönsaker. En variant kan vara grönpeppar om man inte gillar rosé.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 400 g kassler
  • Marinad:
  • 1,5 dl torr sherry eller portvin
  • 2 tsk rosépeppar
  • 0,5 dl hackad gräslök
  • Stuvade grönsaker:
  • 600 g frysta grönsaker (blomkål, morötter, broccoli etc.)
  • 2 dl hönsbuljong (1 tärning+ 2dl vatten)
  • 2 dl cremé fraiche
  • 1 msk smör
  • 1,5 msk vetemjöl

Gör så här

  1. Marinera tunt skivad kassler 3-4 timmar eller över natten.
  2. Stuvning:
  3. Koka upp vatten och buljongtärning med 1 dl marinad.
  4. Koka grönsakerna 3-4 min. Gör en redning av mjöl och smör och tillsätt detta samt cremé fraiche och koka ca 5 min.
  5. Slå såsen över grönsakerna.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…