Marinerad matjessill

Det här är en smakrik matjessill i en olje- och vinägermarinad med smak av rödlök, dill och vitlök. Om den får stå till sig några timmar i kyl blir den ännu godare.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 2 burkar matjessill i bitar, à 200 g
  • 1 rödlök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 knippa dill
  • 6 msk rapsolja
  • 2 msk vitvinsvinäger
  • ½ tsk salt
  • 1 krm peppar

Gör så här

  1. Låt sillen rinna av väl. Skala lök och vitlök.
  2. Hacka lök, vitlök och dill fint, och blanda det med sillen.
  3. Blanda olja, vinäger, salt och peppar till en dressing.
  4. Vänd ner sillen i marinaden.

Kommentarer

Succé! Receptet redan utdelat till flera av mina vänner./Ulla

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…