Marinerad vitlök

Gott till drinken eller på salladsbordet. Skiva den och blanda i sallader. Kanske lite omständlig att göra men resultatet upphäver besväret. I stället för balsamvinäger kan man ta vanlig vitvinsvinäger och tillsätta en tesked honung. Det fungerar lika bra.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 2-3 vitlökar
  • 1½ dl vit balsamvinäger
  • 1½ tsk torkad timjan
  • 1½ tsk torkad basilika
  • 1 tsk smulad rosmarin
  • 1½ dl olivolja
  • 1 tsk salt

Gör så här

  1. Dela vitlöken i klyftor. Koka upp vatten i en kastrull och låt vitlöksklyftorna koka cirka 1 minut.
  2. Slå av vattnet och spola av vitlöksklyftorna i kallt vatten, skala dem. Dela eventuellt stora klyftor.
  3. Lägg klyftorna i en glasburk och slå över vinägern. Täck med lock och ställ i kylen tre dygn.
  4. Efter tre dygn hälls vitlöken och vinägern i en kastrull, får koka upp och koka cika 1 minut. Häll bort vinägern och låt löken rinna av.
  5. Blanda kryddorna med olivoljan och saltet. Lägg tillbaka klyftorna i burken och häll över kryddoljan. Låt stå svalt i cirka 10 dagar innan inläggningen används.

Kommentarer

obs gjorde ett fel använde balsam rödvinäger men hoppas resultatet blir bra ändå
oeps har gjort fel. Kastade i alla ingredienserna i burken, hmmm kanske blir ätbart ända... Far väl koka dem i ny vinäger och blanda om kryddorna igen efter 3 dagar...
Suveränt gott! Kan verkligen rekommendra andra att prova detta recept. 5 poäng från Monika.

Liknande recept