Marinerad vitlök med champinjoner

Ett gott tillbehör till bakad potatis, fisk eller kött.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 20 vitlöksklyftor
  • 300 g små champinjoner
  • Salt
  • 21/2 dl vinäger
  • 11/4 dl vatten
  • 3 msk råsocker
  • 1 lagerblad
  • 1 msk senapsfrö
  • 1 dillkrona

Gör så här

  1. Skala vitlöksklyftorna, putsa champinjonerna och skölj dem. Förväll båda i lättsaltat vatten i 5 minuter. Låt dem rinna av i durkslag.
  2. Koka upp vinäger, vatten, salt och socker med kryddorna.
  3. Lägg vitlöksklyftorna och svampen i en glasburk med skruvlock och häll den heta lagen över, så att allt är täckt med vätska. Sätt på locket genast.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept