Marinerade revbensspjäll

Det finns ingen anledning att vänta till sommaren med att prova dessa delikata revbensspjäll som är marinerade och grillas i ugnen.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 1,4 kg revben
  • Marinad:
  • 1 dl ketchup
  • ½ dl rödvinsvinäger
  • 2 msk honung
  • 1 msk soja
  • 1 vitlöksklyfta , hackad
  • 1 msk färsk timjan eller 1 tsk torkad timjan
  • 1 krm kajennpeppar

Gör så här

  1. Lägg revbenen i en stor gryta och fyll på med vatten tills de är täckta. Koka upp på hög värme och sätt sedan ner värmen och låt revbenen sjuda i 10 minuter.
  2. Rör ihop marinaden under tiden som revbenen sjuder. Blanda ketchup, vinäger, honung, soja, vitlök, timjan och kajennpeppar i en stor, låg skål. Blanda väl.
  3. Låt revbensspjällen rinna av ordentligt och lägg dem sedan i marinaden. Lägg dem så att alla täcks av marinaden. Täck över med plastfolie och ställ i kylskåpet i 4 timmar eller över natten.
  4. Sätt ugnen på 175 grader. Lägg revbensspjällen på ett galler över en långpanna. Grilla 40 minuter i ugnen och ös revbenen med skyn som bildas. Servera genast.

Kommentarer

Supergott!!

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…