Marinerade vitlöksklyftor

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 5-6 hela vitlökar
  • 2 msk vit- eller rödvinsvinäger
  • 1/2 msk italiensk salladskrydda
  • 1 msk hackad färsk oregano
  • 2 msk hackad färsk basilika
  • 1 1/2-2 dl olivolja

Gör så här

  1. Dela vitlökarna i klyftor. Koka upp en liter vatten och lägg ner de oskalade klyftorna. Koka häftigt i 2 minuter. Spola omedelbart med kallt vatten och låt sedan klyftorna ligga en tund i det kalla vattnet. Ta upp dem och skala dem samt dela dem i stora klyftor på längden. Lägg klyftorna i en kastrull, fyll på kallt vatten och koka upp, koka en minut och prova om klyftorna har rätt konsistens, de skall ha kvar lite av sin knaprighet. Spola de färdigkokta klyftorna i kallt vatten och låt dem rinna av. Lägg dem i en burk med tillhörande skruvlock och tillsätt övriga ingredienser. Oljan skall precis täcka vitlökarna. Skruva på lock och skaka burken försiktigt så allt blandas. Ställ burken svalt i minst två dygn. Vänd då och då på burken. Klyftorna kan stå svalt i cirka två veckor.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…