Masaman gai curry – gryta

Smakrik muslimsk rätt från södra Thailand.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 3-4 kycklingfiléer eller motsvarande mängd nötkött
  • 1-2 msk thailändsk fisksås
  • 3 potatisar
  • 5 dl kokosmjölk
  • 2 salladslökar eller motsvarande mängd gul Lök
  • 2 msk palmsocker, råsocker eller vanligt strösocker
  • 1 lime
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1-2 msk massamancurry eller i värsta fall röd curry
  • 1-2 tsk chili (eller mer)
  • Salt
  • Olja, t.ex. jordnötsolja
  • Ev. 1 dl jordnötter

Gör så här

  1. Fräs kycklingen eller biffen i lite olja så den får färg, tillsätt sedan löken och låt mjukna.
  2. Slå över kokosmjölken och eventuellt lite extra vatten, skiva och lägg i potatisen samt de eventuella jordnötterna. Krydda med curryn, salt, pressad lime, chili, socker och fisksås.
  3. Låt såsen puttra tills potatisen är färdig, smaka av och tillsätt det som eventuellt saknas, servera med kokt ris och en extra limeklyfta.

Kommentarer

ska prova göra denna curry rätt. hoppas de smakar bra
Jättegott. Riktigt kryddigt så som indiskt ska vara. Jag hoppade dock över att ha potatis i, tycker att det är godare utan.
Men hallå en muslimsk rätt från södra Thailand är inte thailändare buddister men gillade receptet
Gammal favorit i repris. Mmmm, gottigotti 5p, tackar tackar.

Liknande recept

Nyhet i beställningssortimentet
99 kr