Matig couscous

Detta är ett gott tillbehör till de flesta rätter. Stekt kyckling, grillspett, fläskfilé – ja, vad man vill. Med yoghurtsås, harissa och chermoula går rätten i marockansk stil.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 4 dl couscous
  • 0,5 huvud blomkål
  • 2 medelstora morötter
  • 1,5 dl mandlar eller valnötter
  • 1,5 dl russin
  • 0,5 tsk gurkmeja
  • 1 dl hackad mynta eller 1 tsk torkad
  • 2 msk tomatpuré
  • 0,5 tärning grönsaksbuljong

Gör så här

  1. Koka upp 5 dl grönsaksbuljong. Rensa och skär blomkål och morot i bitar och koka i tre minuter. Tillsätt couscous, russin, tomatpuré och gurkmeja samt torkad mynta. Ställ åt sidan och låt svälla fem minuter under lock. Luckra upp med gaffel och blanda i färsk mynta. Servera.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…