Matig omelett med medelhavssmaker

En rolig egen komponerad omelett som passar perfekt till lunchen. Nyttig och med massor av smak! (Ändrat : Slarv stavfel)

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • Omelett:
  • 3 ägg
  • 2 msk mjölk
  • Flingsalt
  • Svartpeppar
  • Fyllning:
  • 1 liten näve babyspenat
  • 2-3 soltorkade tomater i olja
  • ½ cm purjolök
  • 1 kryddmått örtkryddor provencale
  • 1 tomat
  • ca 40 g mozzarella
  • ca 40 g grillat kycklingbröst
  • Parmesan
  • Creme fraiche eller ricotta
  • Olivolja till stekning

Gör så här

  1. Vispa ihop ägg och mjölk i en bunke, smaka av med flingsalt och svartpeppar, gör gärna smeten lite åt det salta hållet så slipper man salta efter.
  2. Grovhacka spenaten. Strimla dom soltorkade tomaterna och purjolöken fint. Riv kycklingbröstet och mozzarellan i bitar. Skiva tomaten.
  3. Häll i äggsmeten i en medel varm panna, strö direkt över spenaten och purjolöken, sen den färska tomaten, kycklingen, dom soltorkade tomaterna. Toppa med mozzarella, parmesan ost och örtblandningen. Dra ner värmen och låt steka färdigt under lock i ca. 3-4 minuter.
  4. Klicka på creme fraichen / ricottan över omeletten, täck med lock igen och låt vara i ytterligare 1-2 minuter.
  5. Vik den på hälften och servera med en grönsallad!

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept