Matiga muffins

Som en färdig smörgås fast i muffinsform, passar bra till soppor

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 8 dl vetemjöl
  • 1 msk bakpulver
  • 2 tsk råsocker
  • ½ tsk salt
  • 100 g smör
  • 4 dl mjölk
  • 2 dl riven lagrad ost
  • Fyllning:
  • 3 dl finskuren purjolök
  • 100 g salami, skuren i strimlor
  • Eller:
  • 1 dl hackade soltorkade tomater
  • 100 g fetaost i tärningar
  • 1/2 dl hackad färsk basilika
  • Eller:
  • 100 g rökt skinka i tärningar
  • 1/2 röd paprika i tärningar
  • 1 msk färsk oregano

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 250°.
  2. Blanda mjöl, bakpulver, salt, socker och smör, gärna i matberedare. Tillsätt mjölken och bearbeta degen ordentligt. Rör till sist ner den önskade fyllningen. Fördela degen i muffinsformar och strö över osten.
  3. Grädda matiga muffins mitt i ugnen i cirka 12 minuter (små) eller cirka 18 minuter (stora).

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@mrsc

Kolasås

Kolasås till glassen såklart, och på sockerkakan, för det gillar jag!

@vinciqator

Cranks sötsura rädisor

David Canters recept på Sweet n’Sour Radishes. Urmodern till alla västerländska vegetariska restauranger, Cranks på Carnaby Street i London, öppnade 1961 och utvecklades snart…