Matjesill med brynt smör och hackat ägg

Här kan du spara disk och låta potatis och ägg koka i samma kastrull, men glöm inte att hålla koll på de olika koktiderna. Går allt bra kan du sedan bjuda på denna goda rätt!

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 12 små färskpotatisar
  • 1 knippe dill, färsk
  • 2 ägg
  • 50 g smör
  • 250 g matjessill, 8 filéer
  • ½ röd lök
  • 1 tsk flingsalt
  • ½ tsk svartpeppar, krossad

Gör så här

  1. Koka potatisen i saltat vatten tillsammans med dillstammar i ca15 minuter. Låt potatisen svalna och skär dem i halvor.
  2. Hårdkoka och skala ägg. Skär dem i små bitar med hjälp av en äggskärare.
  3. Värm smöret i en kastrull tills det fått en brunaktig ton.
  4. Lägg två matjefiléer på varje tallrik. Lägg potatishalvorna ovanpå och slå över det brynta smöret.
  5. Lägg ägghacket överst och toppa med finhackad rödlök, svartpeppar, salt och dillkvistar.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

Nyhet i beställningssortimentet
99 kr