Matjesilltårta med botten av kavring

Gott med en iskall öl till

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 3 gelatinblad
  • 6 matjessillfiléer
  • 1 knippa gräslök
  • 1 ½ dl vispgrädde
  • 1 ½ dl crème fraiche
  • 1 ½ dl kesella
  • 1 burk stenbitsrom (svart eller röd, à 60 g)
  • Tårtbotten
  • 1 liten kavring (ca 300 g)
  • 1 dl smält smör

Gör så här

  1. Mixa kavring och smält smör i en matberedare till slät konsistens. Tryck ut i en rund form med löstagbara kanter.
  2. Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten i ca 10 minuter.
  3. Finhacka matjessillen och gräslöken, ta undan lite gräslök till garnering.
  4. Vispa grädden. Blanda detta med crème fraiche och kesella.
  5. Ta upp och gelatinbladen. Värm dem i en kastrull. Vänd ner gelatinet i matjessillsblandningen.
  6. Fördela över kavringsbottnen. Ställ kallt, gärna över natten.
  7. Garnera med stenbitsrom och hackad gräslök.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept