Matjessilltårta

En av min mammas goda förrätter.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 3 gelatinblad
  • 6 matjesillfiléer
  • 1 knippe gräslök
  • 1 1/2 dl vispgrädde
  • 1 1/2 dl creme fraice
  • 1 1/2 dl kesella
  • 1 burk svart eller röd stenbitsrom á 60 g
  • Tårtbotten:
  • 1 liten kavring, ca 300 g
  • 1 dl smält smör

Gör så här

  1. Mixa kavring och smält smör i en matberedare till slät konsistens.
  2. Tryck ut i en rund form med löstagbara kanter.
  3. Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten ca 10 min.
  4. Finhacka matjessillen och gräslöken, ta undan lite gräslök till garnering.
  5. Vispa grädden. Blanda alltsammans med crème fraiche och kesella.
  6. Ta upp och krama ur det mesta av vätskan i gelatinbladen.
  7. Vänd ner gelatinet i matjessillblandningen.
  8. Fördela blandningen över kavringsbotten.
  9. Ställ kallt, gärna över natten.
  10. Garnera med stenbitsrom och hackad gräslök

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@zeta

Gazpacho

Kall tomatsoppa, lika god till lunch som till förrätt. Enkel att göra och lätt att förbereda, låt den gärna stå i kylen över natten,…