Matjessilltårta, lättare variant

Super gott

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 3 gelatinblad
  • 6 matjessillfiléer
  • 1 knippa gräslök
  • 2 dl lättcrème fraiche
  • 2 1/2 dl kesella, 1% fett
  • 1 burk (50 g) svart eller röd stenbitsrom
  • Botten:
  • 100 g lättmargarin 40% fett
  • 1 liten kavring (ca 300 g)

Gör så här

  1. Smält lättmargarinet i en kastrull eller i en skål i mikrovågsugnen på full effekt (max 800 W) ca 30 sek. Mixa kavring och lättmargarin i en matberedare till slät konsistens. Tryck ut i en rund form med löstagbara kanter, ca 24 cm i diameter.
  2. Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten i ca 10 min. Finhacka matjessillen och gräslöken, ta undan lite gräslök till garnering. Blanda crème fraiche och kesella. Rör i matjessill och gräslök.
  3. Ta upp gelatinbladen. Smält dem i en kastrull. Vänd ner gelatinet i matjessillsblandningen. Fördela smeten på kavringsbottnen.
  4. Ställ kallt, gärna över natten.
  5. Garnera matjessilltårtan med stenbitsrom och hackad gräslök

Kommentarer

Fick matjessilltårta förra helgen. Supergott!. Verkar vara rätt recept. Ska själv bjuda på den. Ser lätt ut. Har köpt hem ingredienserna. Tack!
super gott... gjorde tårtan förra midsommar och det blir en repris i år..
Oj vad gott det ser ut, jag ska prova till helgen

Liknande recept