Matjestartar på fullkornsbröd

Den kryddiga matjessillen passar jättebra bra i den här blandningen med inlagd gurka, äpple och lök. Passar utmärkt som kvällsmacka, snack eller förrätt - alltid lika gott och uppskattat!

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 6 cornichons eller annan inlagd gurka
  • 1 äpple
  • 2 tsk färskpressad citron
  • 6 dillkvistar
  • 1 liten rödlök
  • 230g Matjesfiléer
  • 1 ½ msk matlagningsyoghurt
  • Svartpeppar
  • 16 små salladsblad
  • 4 skivor mörkt fullkornsbröd

Gör så här

  1. Hacka gurkorna fint. Skölj äpplet, skär det i fjärdedelar och ta bort kärnhuset. Hacka äppelbitarna och blanda dem med färskpressad citron.
  2. Ta av dillvipporna från kvistarna, lägg 8 vippor åt sidan och hacka resten fint. Skala löken och hacka den fint.
  3. Låt matjesfiléerna rinna av och tärna dem fint. Blanda matjessill, äpple och cornichons i en skål. Rör ner den hackade dillen, löken och yoghurten. blanda väl och smaka av med peppar.
  4. Skölj och torka av salladsbladen. Halvera brödskivorna diagonalt och lägg 2 salladsblad på varje brödskiva. Portionera upp matjestartaren på salladen och garnera med dill. Servera genast.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept