Mats citron – och rosmarin – marinerade fläskfié

Helt sjukt god fläskfilé som passar perfekt på ett buffébord! Tar dock lite tid och kräver därför lite planering men det är verkligen värt det!

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 3 kg fläskfilé
  • Marinad 1:
  • 2 liter vatten
  • 1 1/4 dl salt
  • 10 rejäla kvistar rosmarin eller 3 msk torkad
  • 6 skivade vitlöksklyftor
  • 2 tsk grovmalen vitpeppar
  • Marinad 2:
  • strimlat skal av 3 citroner
  • 4 dl olivolja
  • 4 msk färk rosmarin finhackad eller 2 msk torkad
  • 1 stor vitlöksklyfta
  • 1 tsk grovmalen vitpeppar

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 125 grader.
  2. Putsa filéerna (skär alltså bort fett från ytan). Bryn hela tills de får lite färg.
  3. Ugnsstek till temp max. 70 grader - tar ca 30-40 min.
  4. Koka upp vattnet till marinad 1 lägg i alla ingredienserna och låt kallna
  5. Lägg de varma filéerna marinad 1 och låt stå kallt i 12 timmar. Inte längre!
  6. Ta upp filéerna och häll bort marinad 1.
  7. Förväll den strimlade citronskalet i kokande vattan i ca 1/2 minut.
  8. Blanda ihop marinad 2.
  9. Skiva filéerna och häll på marinad 2 - färdigt att servera!
  10. Det går bra att förbereda nån dag i förväg!

Kommentarer

Vi fick nöjet att äta denna file på en studentbuffe´ igår , idag har jag sökt med ljus och lykta efter receptet ,och jag hittade den . Det var sååå gott:) ! Såå mört kött har jag sällan ätit! Jag kan övertyga alla att den är värd varenda sekund av tillagningstiden. / Merja

Liknande recept

@koppargrytan

Buljongkokta revben

Dessa buljongkokta och grillade revben kommer bli succé på sommarens grillpartyn! Koka sakta dina spjäll till köttet släpper lätt och pensla sedan det avrunna…

Nyhet i beställningssortimentet
99 kr