Mayas Allt på en gång!

Som ni säkert vet vid detta laget älskar jag mat som sköter sig själv och allt blir klart samtidigt, gärna då i ugnen.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 400 g fläskfärs
  • 4 msk ströbröd
  • 1 msk potatismjöl
  • 2 dl mjölk
  • 1 stort ägg
  • 3 msk finhackad lök
  • 1 msk piffikrydda
  • 2 tsk oregano
  • 8-10 potatisar (stora)
  • 2-3 gula lökar
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 palsternacka
  • 3-4 morötter
  • 3 dl buljong (tärning)
  • 1 msk äkta soya.
  • 2 msk smält matfett.
  • Persilja till garnering

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 250grader
  2. Rör ihop 4 msk ströbröd, 1 msk potatismjöl, 2 dl mjölk, 1 stort ägg, 3 msk finhackad lök, 2 tsk oregano och 1 msk piffikrydda. Låt stå lite.
  3. Rör ner färsen. Forma till en köttfärslimpa. Lägg mitt i en stor ugnsäker form.
  4. Skala alla grönsakerna och skär dem i bitar, skiva vitlöken fint, potatis och lök i klyftor.
  5. Koka lök, morötter, palsternacka 5 minuter i buljongen (jag använder grönsaksbuljong). Spara buljongen.
  6. Lägg nu alla grönsakerna och potatisen runt köttfärslimpan och pensla med matfett och soya.
  7. Sätt in mitt i ugnen och sätt ner värmen till 175 grader. Stek i ca 1 timme.
  8. Ös med 1-2 dl av buljongen efter halva tiden.
  9. Klipp persilja över precis innan servering. Servera direkt ur formen.
  10. Smaklig måltid!

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept