Medelhavsgryta med saffran och bönaioli

En sprakande gul tofugryta med ljuvliga dofter. Gör sig extremt bra med bitig bönaioli och ett syrligt surdegsbröd. Glutenfritt, äggfritt och laktosfritt.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 1 purjolök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 fänkålsstånd
  • 4 potatisar
  • 1 morot
  • 400 g fast tofu
  • 4 dl vatten
  • 1½ dl vitt vin
  • 2 dl grädde, t ex havre- eller sojagrädde
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • 1 paket saffran, ½ g
  • 1 tsk stötta fänkålsfrön
  • Bönaioli:
  • ½ burk vita bönor, á 400 g, ca 1½ dl kokta
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 tsk dijonsenap
  • 2 dl rapsolja
  • Salt
  • Servering:
  • Ett gott surdegsbröd, t ex glutenfritt

Gör så här

  1. Skiva purjolöken och vitlöksklyftan fint. Fräs i lite olivolja i en stor gryta tills löken har mjuknat och blivit lätt transparent. Hacka fänkålen, potatisarna och moroten hyfsat fint och låt fräsa med i några minuter. Tärna tofun och vänd ner tillsammans med vatten, vitt vin, grädde, buljongtärning, saffran och stötta fänkålsfrön.
  2. Bönaioli:
  3. Häll av spadet från bönorna och skölj i vatten. Mixa bönorna tillsammans med vitlöksklyftor, dijonsenap, olja och salt.
  4. Servera tofugrytan med bönaioli och ett gott bröd.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…