Medelhavsgryta

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 4-6 hummer- eller kräftstjärtar (råa)
  • 1 dl olivolja
  • 1 dl finhackad lök
  • 2 krossade vitlöksklyftor
  • 1 tsk söndersmulad salvia
  • 1 dl torrt vitt vin
  • 2 msk tomatpure
  • 1 dl fiskbuljong
  • 2 lagerblad
  • 1 tsk salt
  • ca 1 kilo blandad fisk (beroende på kassan)
  • 2 hg musslor
  • 2 msk finhackad persilja
  • 1 msk rivet citronskal

Gör så här

  1. Värm oljan i en stor, tjockbottnad gryta, tillsätt löken och låt den puttra under omrörning tills den börjar få färg. Tillsätt vitlök och salvia och låt det fräsa i någon minut. Rör ut tomatpuren i 2 dl ljmmet vatten. Häll det i grytan och tillsätt lagerblad och salt. Låt såsen sjuda under lock på svag värme i 7-10 minuter. Lägg i hummer- eller kräftstjärtarna och häll i vinet. Låt allt koka kraftigt i ytterligare 5 min. Skär den rensade fisken i 5 cm tjocka portionsbitar. Tillsätt dem och fiskbuljongen och låt rätten sjuda i ca 5 minuter. Blanda försiktigt ner musslorna och hetta upp grytan. Servera med kokt potatis eller ris.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…