Michelles fiskgratäng

En lätt, snabb och god rätt som jag ofta gör hemma.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 1 block torskfilé eller Alaska Pollock Fileér
  • 2 dl vatten
  • ½ gul lök
  • ½ tsk salt
  • ½ tsk strösocker
  • Stuvning:
  • 100 g margarin
  • 2 msk vetemjöl
  • 3 dl mjölk
  • Spad från fisken
  • Riven ost

Gör så här

  1. Häll vatten, salt, socker och lök i en kastrull. Koka tills löken är halvkokt.
  2. Skär fisken i skivor och lägg i lagen, låt sjuda ca 1 minut. Lägg över fisken i en smord ugnsfast form (obs! spara lagen).
  3. Smält margarin i en kastrull och blanda i mjöl och vispa. Tillsätt mjölk och lagen. Låt allt koka ihop i några minuter.
  4. Slå stuvningen över fisken och strö över riven ost.
  5. Skär några skivor margarin och lägg över.
  6. Sätt in i ugnen på 225º i 20 minuter
  7. Servera med kokt potatis och citron.

Kommentarer

hur länge ska fisken vara i ugnen?
En egenhändigt tagen bild kanske inte så snygg men det är en bild i allafall :)

Liknande recept

@pima

Smulpaj med köttfärs

Skulle egentligen göra piroger men en missbedömning gjorde att degen inte gick att kavla ut så vi gjorde en paj istället och det blev…