Minipajer med kantareller

Kantareller, lagrad prästost och lök ger smak åt de här fina små pajerna.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • Pajdeg:
  • 125 g Svenskt smör
  • 3 dl vetemjöl
  • 2 msk kallt vatten
  • Fyllning:
  • 200 g färska kantareller eller 1 burk à 200 g
  • 1 knippa salladslök
  • 1 msk smör
  • 2 dl riven lagrad ost, t ex Präst
  • Äggstanning:
  • 2 ägg
  • 1 dl mjölk
  • 1 dl Arla vispgrädde
  • 2 krm salt
  • 1 krm svartpeppar

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°.
  2. Hacka samman smör och mjöl för hand eller i matberedare till en grynig massa. Tillsätt vatten och arbeta snabbt ihop till en smidig deg. Tryck ut degen i 15 små aluminiumformar. Ställ i frysen 10 min. Förgrädda pajskalen i mitten av ugnen ca 10 min.
  3. Ansa kantarellerna, låt de konserverade rinna av väl, och fräs dem i smör. Ansa och strimla salladslökarna.
  4. Fräs löken mjuk i smör. Lägg kantareller, lök och riven ost i pajskalen.
  5. Vispa ihop ägg, mjölk och grädde. Salta och peppra.
  6. Häll äggstanningen i pajformarna.
  7. Grädda i mitten av ugnen ca 15 min.

Kommentarer

Tack för receptet, mycket gott! Pajerna kommer absolut göras fler gånger.
Nu är du igång igen, kära nå´n så gott. Skulle ha varit 10p egentligen. Lennart.

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…