Minirostmackor med avokado och lax

Goda drinktilltugg. Rosta gärna baguettskivorna en stund före serveringen. Ett vitt vin från Alsace passar utmärkt till laxen.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 1 smal baguette
  • 2 msk olivolja
  • 1 vitlöksklyfta
  • Avokado och lax:
  • 1 avokado
  • 50 g vitlöksost
  • 1 tsk citronsaft
  • 1 krm salt
  • 50 g skivad kallrökt lax
  • 2 tsk hackad dill
  • ½ tsk rosépeppar

Gör så här

  1. Skiva baguetten i 1 cm tjocka skivor, 8 stycken, och pensla brödskivorna med olivolja. Lägg dem på en plåt. Rosta skivorna gyllene mitt i ugnen några minuter i 275 grader. Dela vitlöksklyftan och gnid in brödet med den.
  2. Avokado och lax:
  3. Mosa avokadon och blanda den med vitlöksost, citron och lite salt. Bred det på brödet. Rulla ihop små laxbitar och lägg ovanpå avokadomoset på varje crostini. Garnera med hackad dill och krossad rosépeppar.
  4. Det vita vinet från Alsace heter Tokay Pinot Gris Réserve 2005, nummer 2899.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

Nyhet i beställningssortimentet
99 kr