Mixed sallad med prosciutto och haricots verts

Sallad är alltid gott, Särskilt sommartid, och jag älskar italienska charkuterier.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 150 g haricots verts
  • ½ gul eller röd lök
  • 2 mellanstora ägg, gärna ekologiska
  • 4-8 körsbärstomater eller babyplommontomater
  • 50-70 g prosciutto (eller liknande skinka)
  • 2 msk extra virgin olivolja
  • 1-2 tsk salt eller smulat flingsalt
  • 1-2 krm svartpeppar

Gör så här

  1. Koka äggen tills de är hårdkokta, skala dem sedan och skär varje ägg i fyra klyftor. Ansa haricots verts om det behövs och koka i lättsaltat vatten i 2-3 min. Häll av vattnet när de är klara och skölj i iskallt vatten.
  2. Dela varje tomat i fyra bitar och skär löken i tunna skivor/ringar. Blanda haricots verts, tomater, lök, hela prosciuttoskivor eller rivna i mindre bitar, olivolja, salt och peppar. Lägg upp salladen på tallrikar eller ett serveringsfat och garnera med ägg.
  3. Den som vill serverar ytterligare dressing till. Ta en som du tycker om och som du tycker passar till.
  4. Salladen räcker till 4 personer om du serverar den som förrätt och till 2 personer om du serverar den som en lätt lunch.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept