Morotssoppa med apelsin och ingefära

En lätt, god och nyttig soppa som har varit en favorit i många år.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 3 morötter
  • 5 potatisar
  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • Olivolja
  • 1 l grönsaksbuljong
  • 1 apelsin
  • Ca 2 cm ingefära eller efter smak
  • Salt
  • Peppar
  • 1 dl kokosmjölk (kan uteslutas)

Gör så här

  1. Skala och hacka lök och rotfrukter. Fräs alltsammans med vitlök i lite olivolja. Häll på hälften av buljongen och koka på svag värme tills allt mjuknat.
  2. Mixa soppan slät och späd med resten av buljongen. Tillsätt riven ingefära, pressad apelsin och kokosmjölk. Smaka av med salt och peppar.
  3. Servera gärna med ett gott bröd till.

Kommentarer

Nu har vi lagat den igen. Det var ett tag sedan sist. Minstingen sörplade i sig med god aptit.
Tack för receptet. Det är inte första gången vi lagar den här soppan och absolut inte sista heller. Igår missade jag att kokosmjölken var slut så vi fick göra den utan men det var gott utan med.

Liknande recept