Morotssoppa med ingefära

En färgglad soppa och nyttig med ingefära. Servera med färskost och grovt bröd

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 500 g morötter
  • 2 gula lökar
  • Smör
  • 8 dl vaten
  • 2 hönsbuljongtärningar
  • 2½ dl gräddmjölk
  • Topping:
  • Keso
  • ½ msk riven ingefära
  • 1 krm salt

Gör så här

  1. Skala och skiva morötterna. Skala och hacka löken
  2. Fräs löken i smör och tillsätt morötterna, vatten och buljongtärningarna.
  3. Låt koka 15 minuter. Mixa soppan.
  4. Tillsätt gräddmjölken och koka.
  5. Blanda keson med ingefäran och salt och servera till soppan

Kommentarer

Trodde aldrig att morotsoppa skulle vara så gott men jag blev klart överraskad. Jag har ingen mixer så den blev aldrig mixad. Jag använde turkisk yoghurt i stället för keso att toppa med. Det blev kanon. Tack för receptet!

Liknande recept

@ingevara

Dillkött med Dillpilaff

Det persiska köket domineras varken av chili eller grädde utan något så nyttigt som örter och sötsura smaker, och dill är en böjelse som…