Moules à la crème

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 1 kg musslor
  • 1 finskuren lök
  • 4 hackade vitlöksklyftor
  • 1/2 flaska vitt vin
  • 1,5 dl grädde
  • Timjan
  • smör
  • persilja

Gör så här

  1. Borsta musslorna noga under rinnande vatten med hjälp av en grön svamp. De som är trasiga kastas bort och de som inte stänger sig när man knackar dem mot diskbänkskanten kastas bort. Smält smör i en stor gryta och fräs lök och vitlök till de är glansiga, men inte bruna. Strö i ett par nypor timjan och häll på vinet. Låt sjuda en stund, tillsätt sedan musslorna och koka några minuter tills alla musslor öppnat sig. Häll på grädde och strö över hackad persilja. Servera med nybakad baguette.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…