Moussaka utan potatis

Den här varianten innehåller ingen potatis utan bara aubergine, köttfärsröra och ostsås.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 2 stora auberginer
  • 500 g nötfärs eller lammfärs
  • 2 paprikor
  • 2 msk hackad persilja
  • 1 vitlöksklyfta el 1 tsk krossad vitlök
  • 1 köttbuljongtärning
  • Svartpeppar
  • 5 dl mjölk
  • 2 msk fullkornsmjöl
  • 1 msk smör
  • 2 ägg
  • 2 dl riven ost
  • Riven Muskot

Gör så här

  1. Först gör man köttfärsröran. Man fräser färsen med finstrimlad paprika, vitlök och persilja. Låt puttra lite med buljongtärningen och lite svartpeppar på svag värme.
  2. Under tiden skivar man auberginen tunt och fräser skivorna i en het panna med lite olja.
  3. Varva aubergine och köttfärs i en ugnsform. Avsluta med aubergine.
  4. Sätt ugnen på 175 grader
  5. Gör såsen, smält smör och vispa i mjölet och sen mjölken. När såsen tjocknat salta och peppra lätt, smaksätt med riven muskot. Vispa sen i osten och knäck i äggen ett i sänder. Häll såsen över auberginerna.
  6. Gratinera i ugnen i 35 minuter. Kan serveras med ett gott bröd, tzaziki och sallad eller bara lite tärnade tomater och fetaost.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept